Η BIOSOLIDS VOLTάρει

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Παρούσα στην εκδήλωση «Voltάρω 2018» βρέθηκε η εταιρία BIOSOLIDS που δραστηριοποιείται στον χώρο της κομποστοποίησης σε μία ακόμη εκδήλωση που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών  σε ό,τι αφορά στην υιοθέτηση των  καλών πρακτικών της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, οργάνωσαν τη μεγαλύτερη  «πράσινη» γιορτή της χρονιάς  «Voltάρω 2018», την περασμένη Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 στο πάρκο δίπλα στο μνημείο του Μ. Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Η οικολογική  περιήγηση  μεταξύ άλλων περιλάμβανε και τον κλάδο των ανακυκλώσιμων υλικών.

Το «Voltaρω 2018» αποτελεί συνέχεια της πρώτης, διαδραστικής εκδήλωσης «Voltάρω», για τη Βιώσιμη Αστική Μετακίνηση, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Φέτος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, προχώρησαν στη διοργάνωση του «Voltάρω 2018», αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών  σε ό, τι αφορά στην υιοθέτηση των  καλών πρακτικών της Βιώσιμης Αστικής Μετακίνησης, αλλά και  της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η BIOSOLIDS δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από ένα τέτοιο γεγονός καθώς η δράση της είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κυκλική οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Στο περίπτερο της  παρουσίασε στους επισκέπτες του «Voltάρω 2018», υλικά που μπορούν να ανακυκλωθούν μέσω της κομποστοποίησης, παρουσίασε τη διαδικασία της ορθής διαχείρισης οργανικών υπολειμμάτων και ενημέρωσε για τα χρήσιμα προϊόντα που προέρχονται από την ανακύκλωση των οργανικών υπολειμμάτων.