ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ BIOSOLIDS

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Biosolids πραγματοποίησαν την Πέμπτη 30 Μαΐου οι σπουδαστές του δευτέρου εξαμήνου του τμήματος «Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας», του Δημοσίου ΙΕΚ Αριδαίας. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του μαθήματος «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα», με στόχο την αξιοποίηση και την εμπέδωση της θεωρητικής κατάρτισής τους στις βέλτιστες καλλιεργητικές πρακτικές, και την ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους.

Οι σπουδαστές συνοδευόταν από την καθηγήτρια του μαθήματος MSc Τεχνολόγο Γεωπόνο Ρογκότη Άννα και τους υποδέχθηκαν ο Υπεύθυνος Παραγωγής, Δρ. Χημείας Παπαγεωργίου Αλέξανδρος, και ο Γεωπόνος της Biosolids Λούσας Δημήτρης.

Οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στους χώρους υποδοχής και προεπεξεργασίας των στερεών οργανικών αποβλήτων που παραλαμβάνει προς διαχείριση η Biosolids και στη συνέχεια μέσω της φυσικής διαδικασίας της ενεργού κομποστοποίησης ανακυκλώνονται 100% και  μετατρέπονται σε κομπόστ, ένα εδαφοβελτιωτικό προϊόν πλούσιο σε οργανική ύλη και ιχνοστοιχεία. Ενημερώθηκαν αναλυτικά για όλες τις φυσικοχημικές παραμέτρους που παρακολουθούνται κατά την κομποστοποίηση (θερμοκρασία, pH, αγωγιμότητα, υγρασία και λόγος C/N) και για τα αυστηρά ποιοτικά κριτήρια που πρέπει να πληροί το τελικό προϊόν.

Στους σπουδαστές μοιράστηκαν εδαφοβελτιωτικά προϊόντα της Biosolids.

Διαβάστε το άρθρο στον παρακάτω σύνδεσμο:

Επίσκεψη σπουδαστών του δημόσιου ΙΕΚ Αριδαίας στις εγκαταστάσεις της Biosolids