Βραβείο Προϊόντος και Υπηρεσιών για την BIOSOLIDS στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Τιμητική Διάκριση έλαβε η εταιρία BIOSOLIDS S.A. στην τελετή απονομής των “Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον – European Business Awards for the Environment” που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα, όπου αναδείχθηκαν εταιρείες και φορείς του Δημοσίου που προάγουν την καινοτομία, την αειφόρο ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος, σε μια ιδιαίτερα εορταστική και αισιόδοξη ατμόσφαιρα.

Στη λαμπρή εκδήλωση, παρευρέθηκαν στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Υπουργείων, και πλήθους Βουλευτών, Περιφερειαρχών, Δημάρχων και Προέδρων φορέων, οπού παρακολούθησαν τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος (DG Environment) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τα Ελληνικά Βραβεία για το Περιβάλλον τα οποία διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ www.paseppe.gr).

Τα Βραβεία, απευθύνονται σε εταιρείες, οργανισμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς με έδρα την Ελλάδα που συνδυάζουν με επιτυχία την καινοτομία με την οικονομική βιωσιμότητα, την αειφόρο ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την κυκλική οικονομία. Τα European Business Awards for the Environment (ΕΒΑΕ) είναι τα σημαντικότερα και εγκυρότερα περιβαλλοντικά βραβεία της Ευρώπης.

H BIOSOLIDS S.A. έχοντας ως γνώμονα το περιβάλλον και την βιώσιμη ανάπτυξη διακρίθηκε στη κατηγορία Βραβείο Προϊόντος & Υπηρεσιών (Products & Services Award)  των European Business Awards for the Environment, όπου και απέσπασε βραβείο για τα εδαφοβελτιωτικά προϊόντα που παράγει μέσω της διαδικασίας της κομποστοποίησης εφαρμόζοντας στη πράξη την κυκλική οικονομία, αφού παράγει ένα χρήσιμο προϊόν, το κομπόστ, το οποίο επιστρέφει πάλι στη γη και την εμπλουτίζει, κλείνοντας αρμονικά και με ασφάλεια τον οικολογικό κύκλο ζωής των οργανικών υλικών καλύτερα από κάθε άλλη τεχνολογία. Η διαχείριση των οργανικών υλικών μέσω της κομποστοποίησης είναι στην καρδιά του ορισμού της αειφορίας.