ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ BIOSOLIDS, ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ

Την κυκλική οικονομία στην πράξη, με απτά οφέλη για τους αγρότες και την πρωτογενή παραγωγή, μεταφέρει η εταιρεία Biosolid, παράγοντας από τα οργανικά υπολείμματα βιομηχανιών τροφίμων και καλλιεργιών εδαφοβελτιωτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας.

 

Η φιλόδοξη επιχειρηματική προσπάθεια του Θανάση Σαββάκη, προέδρου του Συνδέσμου βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος και Ιδιοκτήτη της National Can (σ.σ. δραστηριοποιείται στον κλάδο της μεταλλευτικής συσκευασίας), έκανε τα πρώτα της βήματα το 2012.

 

«Λόγω του αντικειμένου της National Can, ερχόμασταν σε επαφή καθημερινά με τη βιομηχανία τροφίμων και δεν μας πήρε πολύ να αντιληφθούμε το πρόβλημα που είχαν στη διάθεση των υπολειμμάτων τους, οργανικών και μη, ιδίως σε περιοχές όπου πραγματοποιείται παραγωγή τροφίμων και αγροτική δραστηριότητα», λέει στην «ΥΧ» ο κ. Σαββάκης. «Συνειδητοποιώντας το πρόβλημα και βλέποντας αντίστοιχες μονάδες στο εξωτερικό, αποφασίσαμε να κατευθυνθούμε στον τομέα της κομποστοποίησης, δηλαδή της οργανωμένης συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας οργανικών υπολειμμάτων», προσθέτει.

 

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να δείτε ολόκληρο το άρθρο:

ΥΠΑΙΘΡΟΣ-ΧΩΡΑ