ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ BIOSOLIDS

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ BIOSOLIDS

 Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Biosolids στη Σκύδρα Πέλλας, οι μαθητές της 2ας τάξης του 6ου Γυμνασίου Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές, συνοδεία καθηγητών τους, ξεναγήθηκαν στους χώρους της εγκατάστασης από τον υπεύθυνο παραγωγής της εταιρείας Δρ. Αλέξανδρος Παπαγεωργίου και ενημερώθηκαν για την διαδικασία παραγωγής εδαφοβελτιωτικών προϊόντων μέσω της φυσική διαδικασίας κομποστοποίησης  που περιλαμβάνει την αερόβια ζύμωση των οργανικών υπολειμμάτων και η οποία μετατρέπει στερεά οργανικά απόβλητα σε ωφέλιμα εδαφοβελτιωτικά προϊόντα.

Η Biosolids είναι μια καινοτόμα επιχείρηση που συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω της αειφόρου ανάπτυξης, παράγει εδαφοβελτιωτικό-κομποστ μέσω της κομποστοποίησης βιομάζας και στερεών εφαρμόζοντας στην πράξη την κυκλική οικονομία, αφού παράγεται ένα χρήσιμο προϊόν, το κομπόστ, το οποίο επιστρέφει πάλι στη γη και την εμπλουτίζει, κλείνοντας αρμονικά και με ασφάλεια τον οικολογικό κύκλο ζωής των οργανικών υλικών καλύτερα από κάθε άλλη τεχνολογία. Έτσι, η διαχείριση των οργανικών υλικών με κομποστοποίηση είναι στην καρδιά του ορισμού της αειφορίας.

Τα προϊόντα κομποστ(εδαφοβελτιωτικά) αποτελούν μια εξαιρετική πηγή θρέψης για το έδαφος και για όλες τις καλλιέργειες.

Στη συνέχεια προβλήθηκε οπτικό υλικό και έγινε συζήτηση για τα οφέλη που προκύπτουν για το περιβάλλον και κατά συνέπεια για τον άνθρωπό από την ορθολογική διαχείριση των οργανικών αποβλήτων.