ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ

Παρελθόν
«φορτωμένο»
καρπούς

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ

«Θυμάμαι τη γιαγιά Μαρία να μαζεύει τα κλαδέματα, τα ξερά φύλλα από τον κήπο, τα χαλασμένα φρούτα και τα λαχανικά σε μια άκρη, στο μποστάνι της. Τα μάζευε και κάθε τόσο τα ανακάτευε προσεκτικά. Τα άφηνε εκεί να ζυμωθούν, μέχρι να γίνουν ένα με τη γη ή καλυτέρα να γίνουν «γη». Την παρατηρούσα προσεκτικά να παίρνει «το φυλλόχωμα», όπως το αποκαλούσε, στη χούφτα της, να το φέρνει κοντά στο πρόσωπο της και να το μυρίζει. Μυρίζει γη, έλεγε, γεμάτη ικανοποίηση. Έπειτα το έριχνε στις ρίζες των δέντρων και των φυτών στο μποστάνι. Αυτό είναι η σωστή θρέψη για δυνατά και υγιή φυτά, τόνιζε»

ΣΗΜΕΡΑ

Η κυκλική οικονομία
στην απόλυτη εκδοχή της.

Και είχε δίκιο η γιαγιά Μαρία. Το μποστάνι της ήταν το πιο άφθονο του χωριού, με την καλύτερη σοδειά, έδινε πράσινα φυτά και δέντρα φορτωμένα με καρπούς. Όταν όλα τα μποστάνια κουράζονταν, το δικό της ήταν το ευλογημένο.

Ένα υλικό για το έδαφος, φυσικό, αγνό, καθαρό.
Ένα υλικό σκέτη θρέψη.
Με σεβασμό στο περιβάλλον και τα παιδιά μας.

Αυτή την παραδοσιακή συνταγή ακολουθούμε και εμείς σήμερα στη BIOSOLIDS. Με βάση τις παραδοσιακές αρχές της κυκλικής οικονομίας που μας κληροδότησε η γιαγιά Μαρία, παράγουμε το compost BIOSOLIDS, ένα φυσικό εδαφοβελτιωτικό, χωρίς χημικά, χωρίς πρόσθετα, με πρώτες ύλες από τη φύση.